Od nedavno sam počela da vodim računa gde kupujem meso i trudim se što je češće moguće da to bude od proverenih uzgajivača a naročito kad je piletina u pitanju. Svako ko je probao meso od pilića iz tzv.slobodnog uzgoja zna kolika je razlika u pitanju. Samim tim sam počela i češće da imam piletinu na meniju.
Ova krilca su jednostavno ispečena u rerni, naravno prelivena maslinovim uljem a na kraju posuta parmezanom. Prilog ovim krilcima je domaći majonez, krastavci, i štagod imate od salate.
Majonez već dugo ne kupujem u prodavnici kao ni mnoge druge gotove proizvode, a nekad mi je bio obavezan uz sendvič 🙂
Moj recept za domaći majonez je jako jednostavan:
1 šolja maslinovog ulja (obično pola stavim ulje od komine masline)
1 jaje
1 kašičica senfa
malo limunovog soka
malo soli
Sve sastojke staviti u dublju posudu i izmiksati štapnim mikserom.
Ostavite komentar