Ovo je jedna od varijanti low carb hlebova. Ima tu više varijacija, uglavnom se svi hlebovi prave od mlevenih semenki ili proteinskih brašna i jaja kao vezivnog elementa. Psilijum je takođe jedan od neizbežnih sastojaka koji ne sadrže UH ali zato imaju veliku moć upijanja tečnosti a samim tim daju i veći volumen svakom testu. Ovakva vrsta hleba se često nađe na meniju svakog početnika ko je odnednavno promenio ishranu i još uvek mu fali nešto da popuni „rupu“ u stomaku, što je sa mnom često bio slučaj. Ja sve ređe jedem ovakve stvari. Ako mi baš fali nešto „lebasto“, napravim proju sa povrćem.
Sastojci za hleb sa tikvicom:
1 manja tikvica
2 jaja
4 kašike bademovog brašna
Pola praška za pecivo
1 kašika bundevinog proteina
1 kašika psilijuma
1 kašika suncokretovog proteina
1 kašika lanenog proteina
Pola čaše ulja
Pola čaše kisele vode
So, začini po želji
Sve izmešati i izliti u odgovarajući pleh da se peče. Moj je bio duguljasti kalup baš za hleb predviđen. Posuti susamom pre pečenja.
Ostavite komentar