My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Chia puding

Chia puding

Chia puding je dobio na svojoj popularnosti otkako se pojavilo chia seme kod nas i svakim danom dobija sve veću primenu. Zbog malog udela ugljenih hidrata odnosno šećera, jako je popularno u low carb ishrani.

Otkako sam otrkila Zdravko biljno mleko, jako retko ih sada pravim u sopstvenoj radinosti. A zdravko nam je omogućio da probamo i neke nove ukuse biljnih mleka osim onih standardnih koje sam inače sama pravila (bademovo mleko i čoko lešnik mleko).

Za ovaje recept, prvenstveno chia puding sa pistaćima sam dobila inspiraciju u jednom kafiću gde su to služili kao doručak ali sa još sijaset nekih zaslađivača i „nedozvoljenih namirnica“ tipa ovesene pahuljice i ostale žitarice koje ja ne konzumiram.

Ove činijice na slici su jako male i za svaku od njih mi je bilo potrebno

1 dl biljnog mleka i 2 pune kašike chia semenki. U ovom slučaju sam koristila

-Bademovo mleko

-Čokoladno mleko od lešnika

-Mleko od pistaća

Mleko i chia semenke se promešaju da se dobije što konzistentija masa i doda se eventualno neki zaslađivač po želji, stevia, eritritol ili malo meda. Ostaviti preko noći da se stegne, odnosno da chia semenke nabubre i stvore želatinastu masu. Ujutru svaki puding pospem bademima, lešnikom ili pistaćima i eto laganog doručka.

Chia puding može da se pravi sa biljnim mlekom ili jogurtom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.