Sezona tikvica je idealno vreme za ovo jelo. Čamci su ukusno i atraktivno jelo koje se jako brzo sprema i tokom leta je često na mom jelovniku.
Sastojci:
4 veće tikvice
300 gr pilećeg belog mesa
Manja glavica crnog luka (dehidrirani crni luk u mom slučaju)
1 paprika seckana
1 manji plavi patlidžan
1 kašika pelata ili naseckan cherry paradajz
Narendani kačkavalj
Parmezan
Začini i so (u ovom slučaju začin mediteranska mešavina)
Tikvice izdubiti i ostaviti malo da odstoje posoljene. Za to vreme propržiti belo meso zajedno sa svim povrćem sitno naseckanim i začiniti.
Tikvice napuniti nadevom i staviti u rernu na 200 c. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem, ili mozarelom ako više volite a nakon pečenja posuti i rendanim parmezanom.
Enjoy your meal 😊
Ostavite komentar