My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Čamci od tikvica

Čamci od tikvica

Sezona tikvica je idealno vreme za ovo jelo. Čamci su ukusno i atraktivno jelo koje se jako brzo sprema i tokom leta je često na mom jelovniku.

Sastojci:

4 veće tikvice

300 gr pilećeg belog mesa

Manja glavica crnog luka (dehidrirani crni luk u mom slučaju)

1 paprika seckana

1 manji plavi patlidžan

1 kašika pelata ili naseckan cherry paradajz

Narendani kačkavalj

Parmezan

Začini i so (u ovom slučaju začin mediteranska mešavina)

Tikvice izdubiti i ostaviti malo da odstoje posoljene. Za to vreme propržiti belo meso zajedno sa svim povrćem sitno naseckanim i začiniti.

Tikvice napuniti nadevom i staviti u rernu na 200 c. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem, ili mozarelom ako više volite a nakon pečenja posuti i rendanim parmezanom.

Enjoy your meal 😊

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.