Čips od kelja se odnedavno pojavio u nekim zdravim hranama i skup je k’o đavo. A može da se napravi u domaćoj radinosti očas posla. Dobra stvar kod low carb ishrane je ta što počnete da istražujete i isprobavate razno povrće koje vam ranije nije ni padalo na pamet. Pored toga kad se izbace svi kupovni proizvodi prepuni aditiva i koječega, ostaje samo „u se i u svoje kljuse“. Samim tim uvek znate šta se pojeli.
Kelj je inače jedno od povrća koje sadrži najviše vitamina C.
Za čips od kelja potrebni su samo kelj, malo maslinovog ulja, soli i parmezana po želji.
Listove kelja oprati i ukloniti onaj čvrsti deo po sredini lista. Jako je bitno da se osuše ili barem da budu većim delom suvi. Iseći ih na sitnije delove, preliti uljem i posoliti i staviti na pek papir u prethodno zagrejanu rernu na 180C. Peći nekih 15ak minuta. Ukoliko volite da budu rešiji (kao ja), stavite ovu temepraturu, ako volite da budu ravnomernije ispečeni, možete malo da smanjite temperaturu i ostavite ih da se malo duže peku.
Nakon vađenja iz rerne, posuti sitno rendanim parmezanom.
Ostavite komentar