My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Domaća pileća krilca

Domaća pileća krilca

Od nedavno sam počela da vodim računa gde kupujem meso i trudim se što je češće moguće da to bude od proverenih uzgajivača a naročito kad je piletina u pitanju. Svako ko je probao meso od pilića iz tzv.slobodnog uzgoja zna kolika je razlika u pitanju. Samim tim sam počela i češće da imam piletinu na meniju.

Ova krilca su jednostavno ispečena u rerni, naravno prelivena maslinovim uljem a na kraju posuta parmezanom. Prilog ovim krilcima je domaći majonez, krastavci, i štagod imate od salate.

Majonez već dugo ne kupujem u prodavnici kao ni mnoge druge gotove proizvode, a nekad mi je bio obavezan uz sendvič 🙂

Moj recept za domaći majonez je jako jednostavan:

1 šolja maslinovog ulja (obično pola stavim ulje od komine masline)

1 jaje

1 kašičica senfa

malo limunovog soka

malo soli

Sve sastojke staviti u dublju posudu i izmiksati štapnim mikserom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.