Ili što su nekad bile pohovane tikvice 😊
Ja sam u prošlom životu obožavala klasične pohovane tikvice (brašno, jaja) i to sve sa hlebom, salatom i sirom.
Kako sam malo promenila svoju ishranu i izbacila brašno potpuno, tikvice su i dalje ostale jedno od omiljenih povrća i pronašla sam zilijardu načina kako sve mogu da ih spremam. Jedan od njih je i ovaj, kao grickalica.
Potrebno je:
1 tikvica
1 jaje
Kesica parmezana
Tikvica se iseče na što tanje parčiće kako bi bila što hrskavija prilikom pečenja. Ja je obično isečem na pola a onda tu polovinu isečem na četvrtaste štapiće.
Takve štapiće umočim u jaja, zatim u parmezan i poređam na pek papir da se ispeku u rerni. Nema potrebe soliti jer je parmezan već dovoljno slan.
Mogu se jesti uz razne umake ili samo sa malo limuna recimo. Peršun uvek imam u zamrivaču što za dekoraciju a nije na odmet i pojesti ga tako presnog što inače retko činimo.
Ostavite komentar