My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Finger food

Finger food

Ili što su nekad bile pohovane tikvice 😊

Ja sam u prošlom životu obožavala klasične pohovane tikvice (brašno, jaja) i to sve sa hlebom, salatom i sirom.

Kako sam malo promenila svoju ishranu i izbacila brašno potpuno, tikvice su i dalje ostale jedno od omiljenih povrća i pronašla sam zilijardu načina kako sve mogu da ih spremam. Jedan od njih je i ovaj, kao grickalica.

Potrebno je:

1 tikvica

1 jaje

Kesica parmezana

Tikvica se iseče na što tanje parčiće kako bi bila što hrskavija prilikom pečenja. Ja je obično isečem na pola a onda tu polovinu isečem na četvrtaste štapiće.

Takve štapiće umočim u jaja, zatim u parmezan i poređam na pek papir da se ispeku u rerni. Nema potrebe soliti jer je parmezan već dovoljno slan.

Mogu se jesti uz razne umake ili samo sa malo limuna recimo. Peršun uvek imam u zamrivaču što za dekoraciju a nije na odmet i pojesti ga tako presnog što inače retko činimo.


NAPOMENA:
Sve ovde napisano su isključivo moji stavovi, osećanja, razmišljanja, iskustvo, praksa i neka ubeđenja nastala na osnovu svega što sam pročitala i iskusila. Nadam se da ću možda nekog uspeti da inspirišem da nađe svoj put.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.