My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Hleb sa tikvicom

Hleb sa tikvicom

Ovo je jedna od varijanti low carb hlebova. Ima tu više varijacija, uglavnom se svi hlebovi prave od mlevenih semenki ili proteinskih brašna i jaja kao vezivnog elementa. Psilijum je takođe jedan od neizbežnih sastojaka koji ne sadrže UH ali zato imaju veliku moć upijanja tečnosti a samim tim daju i veći volumen svakom testu. Ovakva vrsta hleba se često nađe na meniju svakog početnika ko je odnednavno promenio ishranu i još uvek mu fali nešto da popuni „rupu“ u stomaku, što je sa mnom često bio slučaj. Ja sve ređe jedem ovakve stvari. Ako mi baš fali nešto „lebasto“, napravim proju sa povrćem.

 Sastojci za hleb sa tikvicom:

1 manja tikvica

2 jaja

4 kašike bademovog brašna

Pola praška za pecivo

1 kašika bundevinog proteina

1 kašika psilijuma

1 kašika suncokretovog proteina

1 kašika lanenog proteina

Pola čaše ulja

Pola čaše kisele vode

So, začini po želji

Sve izmešati i izliti u odgovarajući pleh da se peče. Moj je bio duguljasti kalup baš za hleb predviđen. Posuti susamom pre pečenja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.