My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

I šta sad sa svim tim jajima? ili Puding od kuvanih jaja

I šta sad sa svim tim jajima? ili Puding od kuvanih jaja

Na ovaj recept sam naišla još pre par godina kod Marie Emmerich kad sam istraživala razne low carb recepte i još mnogo puta kasnije modifikovan kod drugih low carb-era. Naime ovaj čokoladni puding je imao za cilj da se uvali deci koja nikako nisu htela da jedu jaja a trebalo bi da pojedu nešto hranljivo, i što je najbolje, uvek je prolazilo, jer se jaja zaista i ne osećaju.

Kad prođe Uskrs, odu gosti i završe se sve svečane trpeze, mnogi se pitaju i šta ćemo sad sa ovolikim jajima pa onda izmišljaju razna jela, salate, i ostalo gde opet dominiraju jaja pa se na kraju svima sve smuči.

Ovaj recept je mnogo drugačiji i ustvari predstavlja slatkiš. Svako može da ga modifikuje po svojim afinitetima ali suština je sledeća: kuvana jaja, mleko po izboru, kakao, zaslađivač…

Ja sam za početak ovako napravila za probu a sledeći put možda napravim i veću količinu 🙂

4 kuvana jaja

200ml kokosovog krema (može da bude bademovo mleko ili čak i kravlje mleko ko ga toleriše i toleriše više ugljenih hidrata)

1 kašika sirovog kakaa

2 kašičice stevie (može i malo meda kako bi bilo slađe)

mrvica soli

opciono: malo cimeta, vanile, meni je u poslednje vreme favorit u čokoladnim stvarima đumbir i kurkuma

Sve sastojke staviti u blender, izmiksati i staviti u odovarajuće činijice. Smesa će biti prilično gusta. Može da stoji u frižideru nekoliko dana. Na kraju sam stavila preko malo mlečne slatke pavlake.

Nekad smo kao mali jeli tzv.mućeno jaje kad nam se jede nešto slatko a sad možemo da probamo i puding od jaja, naročito posle Uskrsa, tako ukusan, jeftin a poptuno prirodan.

I ne, nećete dobiti holesterol od tolikih jaja……

p.s. slika baš i nije najbolja jer i nismo kod kuće ali ćemo je usavršiti čim pre 🙂

dobro je da se da ideja za recept.. 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.