Jaja su nešto što se najčešće jede za doručak ukoliko praktujete low carb ishranu. Kad izbacite hlebove i sve prazne kalorije iz pekare odnosno peciva, onda treba popuniti tu rupu i zaista se ishrana umnogome poboljša. Uglavnom se sastoji iz nekog proteina, najčešće iz jaja, masti takođe iz jaja, sireva, u ovom slučaju i ajvara. Ugljene hidrate koje pojedemo za doručak uglavnom potiču iz salate i mlečnog proizvoda ako je u pitanju beli sir ili kiselo mleko.
Na ovoj slici su dva jaja na oko (ali bukvalno), matovilac salata prelivena sa malo maslinovog ulja, zelena i žuta paprika, cherry paradajz na jednoj slici a na drugoj ajvar. Ja sam uz to još pojela i parče sira ementaler koji sam zaboravila da slikam :), kasnije je dodat.
Uvek volim šarene tanjire, odnosno što više boja u jednom obroku, odnosno raznovrsnih namirnica. The more, the merrier!
Ostavite komentar