Kad god napravim bademovo brašno, onda isprobavam hiljadu i jedan recept kako bih sve mogla da ga iskoristim. Kako ovsena kaša nikako nije na listi zdravih stvari ako govorimo o ovsenim pahuljicama koje su duboko prerađene žitarice, postoji nešto što može biti adekvatna zamena za to, ko je navikao na kašaste doručke, a ne šalje insulin i šećer u nebeske visine.
Ovo je izuzetno zasitan doručak sa dosta masti i proteina, a malo ugljenih hidrata, i što je najvažnije niste gladni kao vuk nakon 2 sata.
Potrebno je:
1 jaje
pola šolje kokosovog krema ili mleka (može biti i kokosovo mleko, bademovo mleko, mlečna pavlaka)
4 velike kašike bademovog brašna
1 puna kašika lanenog proteina koji služi da zgusne masu
1 kašičeca stevije
Sve sastojke staviti u šerpicu, prethodno malo razmutiti jaje, i prokuvati 5-10 minuta.
Na kraju je posuto badem listićima i čokoladnim ljuspicama.
Po želji se može zasladiti više, dodati bobičasto voće, kakao ili štagod vam prija.
Od ove količine sastojaka, ispadne kaša za 1 osobu u osrednjoj činiji.
Englezi bi to nazvali porridge 🙂
Ostavite komentar