Losos na više načina je jedno od mojih omiljenih jela. Tačno je sve što govore o lososu ovde, i da ne znamo poreklo, i da nisu dobri ti uzgajani lososi ali ja ne odustajem. Losos je u svojoj biti visoko proteinska hrana, bogata svim neophodnim esencijalnim proteinima i mastima.
Najlakše mi je uvek da ga spremim tako što kupim filet lososa, prelijem maslinovim uljem i stavim u rernu na 20 ak minuta.
Tikvice su mi takođe visoko na listi povrće iz rerne. Što se tiče rotkvica uopšte se ne sećam kako mi je pala na pamet ta ideja da ih takođe stavim u rernu. Inače nisam neki ljubitelj istih, pa sam verovatno htela malo da eksperimentišem. Ko ih obožava u sirovom stanju, vrlo verovatno mu se neće dopasti ovako termički obrađene jer tokom pečenja izgube svu svoju reskost i tvrdoću. Meni su se dopale 🙂 Ah da, pre pečenja sam ih posula susamom.
Ostavite komentar