Ovaj mini cheese cake je pravljen u jako malim posudama tako da su mere vrlo diskutabilne. Ja ću pokušati okrvirno da napišem koliko čega, što se svakako modifikuje u zavisnosti od toga kolike količine pravite.
Potrebno je:
2-3 kašičice putera
6-7 kašika brašna od lešnika All nut
6-7 kašika brašna od koštica kajsije All nut
100ml mlečna slatka pavlaka (moja kravica)
150ml obične slane mlečne pavlake
šaka šumskog voća (smrznutog u ovom slučaju)
2 kašike chia semenki
3 kašičice stevije
Za ovu tanku podlogu se otopi puter i pomeša sa mešavinom brašna All nut i rasporedi ravnomerno po dnu činijice. Veličina ovih posuda je 9x7cm.
All nut brašna koristim prilikom pravljenja nekih kolača kada koristim jako male količine jer imaju jako specifičan ukus koji daje poseban šarm svakom kolaču. Pored toga, to su visoko proteinska brašna sa malim udelom ugljenih hidrata a najvažnije od svega je to da je u pitanju domaća proizvodnja i pravi se u ograničenim količinama.
U svakom slučaju podlogu možete napraviti i samo od mlevenih oraha i putera ili bilo kojih drugih orašastih plodova.
Činijice sa tako napravljenom podlogom stavim u rernu na otprilike 10 minuta.
U međuvremenu umutim slatku mlečnu pavlaku i na kraju dodam i običnu slanu pavlaku (može i bilo koji neutralni krem sir) i 2 kašičice stevije.
Smrznuto povrće otapam sa 1 kašičicom stevije i 2 kašike chia semenki koje u ovom slučaju menjaju želatin jer imaju sposobnost vezivanja.
Na kraju kad se činijice iz rerne malo prohlade, dodam preko podloge beli sloj od pavlake i prelijem voćem. U mom slučaju sam posula i malo sirovog kakaa preko i male perlice crne čokolade Callebaut.
Ovi Callebaut proizvodi se kod nas mogu naći u diskontu zdrave hrane Zdravac po najpovoljnijim cenama.
Ostavite komentar