My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Nugat sirovi kolač

Nugat sirovi kolač

Sirovi kolači kao takvi ne spadaju nužno u low carb poslastice. Više spadaju u Paleo ishranu koja toleriše konzumiranje voća i prirodnih zaslađivača  (med, agava, urme…)

Sirovi kolači su izuzetno laki za pravljenje, ne mogu mnogo količinski da se pojedu, što znači da možete da nahranite čitavu četu ljudi. A što je najvažnije, daju veliki osećaj sitostin i nakon njih vam se ništa neće jesti satima.

Podloga:

200 gr badema

5 urmi

4 kašike kokosovog ulja

Fil beli:

400gr indijskog oraha

Pola čaše kokosovog mleka

Fil crni:

Beli fil

50gr kakao putera (kašika meda)

100 gr otopljene čokolade

Osnova svakog sirovog kolača je fil od indijskih oraha, tako da je neophodno potrebnu količinu indijskih oraha potpiti u vodu i ostaviti preko noći sa malo sode bikarbone.

Urme takođe mogu da se potope kako bi se lakše izmiksale, ali za urme je dovoljno i pola sata. Ja čak nekad i preskočim potapanje urmi.

Sastojke za podlogu izmiksati u jakom blenderu i poređati u odgovarajući kalup. Nakon toga izmiksati sirove indijske orahe prethodno natopljene preko noći a zatim dodati i ostale sastojke za beli i crni fil. Fil preliti preko kore i na kraju posuti kakaom. Sirovi kolač bi trebalo da odstoji u frižideru par sati kako bi se sve dobro steglo i bilo lako za sečenje.


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.