Sirovi kolači kao takvi ne spadaju nužno u low carb poslastice. Više spadaju u Paleo ishranu koja toleriše konzumiranje voća i prirodnih zaslađivača (med, agava, urme…)
Sirovi kolači su izuzetno laki za pravljenje, ne mogu mnogo količinski da se pojedu, što znači da možete da nahranite čitavu četu ljudi. A što je najvažnije, daju veliki osećaj sitostin i nakon njih vam se ništa neće jesti satima.
Podloga:
200 gr badema
5 urmi
4 kašike kokosovog ulja
Fil beli:
400gr indijskog oraha
Pola čaše kokosovog mleka
Fil crni:
Beli fil
50gr kakao putera (kašika meda)
100 gr otopljene čokolade
Osnova svakog sirovog kolača je fil od indijskih oraha, tako da je neophodno potrebnu količinu indijskih oraha potpiti u vodu i ostaviti preko noći sa malo sode bikarbone.
Urme takođe mogu da se potope kako bi se lakše izmiksale, ali za urme je dovoljno i pola sata. Ja čak nekad i preskočim potapanje urmi.
Sastojke za podlogu izmiksati u jakom blenderu i poređati u odgovarajući kalup. Nakon toga izmiksati sirove indijske orahe prethodno natopljene preko noći a zatim dodati i ostale sastojke za beli i crni fil. Fil preliti preko kore i na kraju posuti kakaom. Sirovi kolač bi trebalo da odstoji u frižideru par sati kako bi se sve dobro steglo i bilo lako za sečenje.
Ostavite komentar