My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Zeleni potaž

Zeleni potaž

Ovakav potaž mi je nekad dobar i za doručak ili za večeru.

1 keleraba

1 manji celer (koren)

3-4 stabljike celera

2-3 paškanata

1 tikvica

manja glavica brokolija

pola manje glavice karfiola

crni luk po želji

začini

2 kocke supe

pavlaka i maslinovo ulje za serviranje

Povrće nasečem i stavljam parcijalno u šerpu sa vodom, recimo koren celera i paškanat stavljam prvo a zatim ide mekše povrće kome treba manje vremena za kuvanje. Otprilike nakon 45 minuta kuvanja izmiksam povrće. Prilikom serviranja dodam pavlaku i maslinovo ulje koje može da se stavi i u sam potaž.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.