My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Presno povrće i umaci

Presno povrće i umaci

Na slici su isečene na štapiće šargarepa, krastavac, crvena, zelena i žuta paprika.

Ova dva umaka su domaći majonez, jedan običan a drugi sa spanaćem.

Za domaći majonez je potrebno

1 jaje

200 ml ulja (u ovom slučaju 100ml ulja komina masline i 100ml hladno presovanog suncokretovog ulja, koje samo po sebi ima intenzivan ukus pa i majonez dobija ukus suncokreta)

1 kašičica senfa

malo limunovog soka i malo soli

Sve izmiksati štapnim mikserom i gotov majonez. U jednu polovinu toga majoneza sam dodala i šaku sirovog baby spanaća i joše jednom izmiksala te otud i ta zelena boja.

Meni je ovaj recept za majonez dobra podloga za nadogradnju različitih ukusa.

Ovakva plata sirovog povrća je dobar izbor za užinu a može biti i bilo koji drugi obrok.


NAPOMENA:
Sve ovde napisano su isključivo moji stavovi, osećanja, razmišljanja, iskustvo, praksa i neka ubeđenja nastala na osnovu svega što sam pročitala i iskusila. Nadam se da ću možda nekog uspeti da inspirišem da nađe svoj put.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.