Punjena ćuretina je jedno od jela koje ćete želeti da jedete non-stop. Ukusno i sočno jelo koje se sprema za pola sata.
Sastojci:
2 ćureća filea
100g slanine
100g rendanog kačkavalja
200g zelenog povrća
Par kašika maslinovog ulja
Italijanska mešavina začina
File zaseći po polovini skoro do kraja i napuniti ga slaninom i kačkavaljem koliko god može da stane. Preklopiti i staviti i probosti čačkalicom da se ne otvara. Staviti u rernu i preliti obilno maslinovim uljem. Na pola pečenja ubacim preostalu slaninu u pleh u kom se peče ćuretina. Pred kraj pečenja staviti i preostali rendani kačkavalj preko ćuretine kao i začin po želji. Nakon par minuta izvaditi iz rerne. Svu masnoću koja je ostala u plehu prilikom pečenja preliti preko ćuretine.
Dok se peče ćuretina, izdinastati zeleno povrće (u ovom slučaju je to bila zelena Frikom mešavina) sa puterom. Potrebno mu je svega 15-20min. Ceo ručak je gotov za nešto više od pola sata.
Ostavite komentar