Ovo šaroliko i raznovrsno jelo je veoma lako napraviti.
Potrebno je
2 pileća filea
šaka sušenog paradajza
1 pakovanje mocarele
malo rendanog kačkavalja
Pileći file raseći na pola i unutra staviti sušeni paradajz sa malo mocarele i malo rendanog kačkavalja. Nadev se može preliti i sa malo maslinovog ulja ukoliko volite da vam bude malo sočnije i mekanije. File se zatim preklopi i zatvori čačkalicom kako se ne bi otvarao tokom pečenja. Pred kraj pečenja se preko filea stavi 1 šnit mocarele kojoj ne treba duže od par minuta da se rastopi.
U međuvremenu napravim domaći pesto za koji je potrebno:
2 pune šake bosiljka ili u mom slučaju baby spanaća u koji dodam sušeni bosiljak zbog ukusa
1/2 šolje rendanog parmezana
1/2 šolje maslinovog ulja
2 kašike pinjola
2 čena belog luka (opciono)
Sve sastojke izmiksati do potpunog sjedinjavanja. Ovako napravljen pesto može stajati u frižideru do nedelju dana a može se čak i zalediti.
Kad je meso gotovo, poslužim ga sa cherry paradajzom, mocarelom, rukolom i pesto sosom.
Ostavite komentar