My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Punjena piletina i pesto

Punjena piletina i pesto

Ovo šaroliko i raznovrsno jelo je veoma lako napraviti.

Potrebno je

2 pileća filea

šaka sušenog paradajza

1 pakovanje mocarele

malo rendanog kačkavalja

Pileći file raseći na pola i unutra staviti sušeni paradajz sa malo mocarele i malo rendanog kačkavalja. Nadev se može preliti i sa malo maslinovog ulja ukoliko volite da vam bude malo sočnije i mekanije. File se zatim preklopi i zatvori čačkalicom kako se ne bi otvarao tokom pečenja. Pred kraj pečenja se preko filea stavi 1 šnit mocarele kojoj ne treba duže od par minuta da se rastopi.

U međuvremenu napravim domaći pesto za koji je potrebno:

2 pune šake bosiljka ili u mom slučaju baby spanaća u koji dodam sušeni bosiljak zbog ukusa

1/2 šolje rendanog parmezana

1/2 šolje maslinovog ulja

2 kašike pinjola

2 čena belog luka (opciono)

Sve sastojke izmiksati do potpunog sjedinjavanja. Ovako napravljen pesto može stajati u frižideru do nedelju dana a može se čak i zalediti.

Kad je meso gotovo, poslužim ga sa cherry paradajzom, mocarelom, rukolom i pesto sosom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.