Ovaj kolač nastane kad moja mama pravi ručak i kaže vi donesite kolače, što bi značilo da u principu mogu da odgovaraju svima, i ovima što jedu sve i ovima koji malo manje jedu slatko 🙂 Iako sirovi kolači ne sadrže nikakva brašna i šećere, niti veštačke zaslađivače, ne znači da su nužno baš uvek low carb, mada svakako spadaju u zdravije poslastice. Ugljeni hidrati u sirovim kolačima najviše zavise od količine urmi i eventualnih zaslađivača koji se dodaju, a koji su vrlo često prisutni u kupovnim sirovim kolačima i to može biti agava ili javorov sirup, med, itd.
Ovaj kolač sam osmislila u hodu od onih namirnica koje sam imala u kući. Jedino važno kod sirovih kolača je da se indijski orah potopi preko noći kako bi dovoljno omekšao i bio spreman da se od njega pravi fil, koji je osnova na koju se dodaju ostali ukusi.
Za koru je potrebno:
šaka oraha
5 urmi
malo vode, malo kokosovog mleka
Fil
250 gr. indijskog oraha potopljenog preko noći, izmiksan sa 200ml kokosovim mlekom
Nakon toga smesu sam podelila na pola, jedna je ostala bela a u drugu se stavi šaka bobičastog voća i kašika meda.
Sve ovo je poređano u činiju ne tako velikih dimenzija 10x20cm i to je dovoljno da 10ak ljudi pojede osrednje parče koje je itekako zasitno.
Ostavite komentar