My Dolce Vita is proudly supported by StrongWeb! Creative Group. Discover more from our creative family at StrongWeb! and Kooihaus.

Sladoled od vanile ili vilinski sladoled

Sladoled od vanile ili vilinski sladoled

Jedna od dobrih stvari koja se desila kod nas u kući u doba korone je to što je moja starija ćerka počela doslovno da “guta”knjige. Ne mogu da kažem da je to došlo potpuno spontano, jer sam i ja na isti način prekraćivala dugačke karantinske dane. I tako ’mic po mic’ otkrili smo divne knjige za decu. Jedna od njih je Mama Vila i ja, i Mama Vila i ja-Početnice. Iako se za Sofi Kinselu ne bi moglo reći da je moj “cup of tea”, knjige za decu su pravo otkrovenje.  Za sad su izašle samo 2 u izdanju Lagune i sa nestrpljenjem očekujemo nastavke.

Ono što je deci posebno zabavno je to što na kraju svake knjige postoji po 1 recept koji smo morali odmah da isprobamo.

Jedan od njih je Vilinski sladoled 😊

Recept je jako jednostavan i jako ukusan

Sastojci:

400 ml kondenzovanog mleka

600 ml slatke pavlake (koristimo isključivo mlečnu slatku pavlaku, biljne su praktično margarin)

2 kašičice ekstrakta vanile (tolerisaćemo i vanilin šećer)

Sve sastojke sjediniti i umutiti mikserom. Originalni recept predlaže zaslađeno kondenzovano mleko, mi smo obično kondenzovano mleko zasladili vanilinim šećerom.  Mutiti sve dok se ne sjedini u glatku masu.

Kako bismo dobili i druge ukuse, u ovu neutralnu ili vanila mlečnu masu smo dodali nezaslađeni sirovi kakao, a u jedan deo sirove jagode, a može da posluži i šumsko voće. Tako smo na kraju dobili 3 divna ukusa, vanilla, jagoda i čokolada. Ovaj sladoled može da se stavlja u kalup ali isto tako može i da se razlije u činijice i stavi u zamrzivač.

Ovo je divna osnova koja moze da se nadograđjuje raznim ukusima po želji. Uživajte!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti dostupna javnosti.